KÜ'de yeni bir yüksek lisans programı

KÜ

Kırıkkale Üniversitesi lisansüstü programlarına bir yenisini daha ekledi. Kırıkkale Üniversitesinde İlköğretim Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıldı.

KÜ’de yeni bir yüksek lisans programı

Kırıkkale Üniversitesi lisansüstü programlarına bir yenisini daha ekledi. Kırıkkale Üniversitesi`nde İlköğretim Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıldı.

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI

Kırıkkale Üniversitesi`nin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İlköğretim Anabilim Dalı altında Sınıf Öğretmenliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifi, 25/09/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında, 08/10/2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak kabul edildi.

MESLEKLERİYLE İLGİLİ KONULAR

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Sınıf Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı ile sınıf öğretmenlerine, meslekleriyle ilgili konularda yeni bir bakış açısı ve derinlemesine bilgi kazandırılması ve de mevcut bilgilerinin nasıl kullanılacağı hususunda eğitim verileceğini belirtti.

"AMACIMIZ FARKLI BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRMAKTIR"

Dekan Prof. Dr. Kutlu, Sınıf Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programının amacının mesleğin içerisinde aktif olarak yer alan öğretmenlerin bilgi ve becerilerini yeni metotlarla birleştirerek farklı bakış açıları kazandırmak olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Sınıf Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programının esas amacı, meslek içerisinde çalışan öğretmenlerimiz elde ettikleri bilgileri mesleki olarak kullanabilmelerine yardımcı olmak, ülkemizde yaratıcı, dinamik, uzmanlaşmış, nitelikli sınıf öğretmenlerinin mesleki olarak gelişimlerine katkı sağlamaktır. Ülkemizde zorunlu temel eğitim çağına gelmiş tüm çocuklara hitap eden en geniş kapsamlı öğretmenlik dalı olan Sınıf Öğretmenliği, Türk Eğitim Sisteminin temel eğitim amaçlarının gerçekleştirmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Eğitim sistemimiz içerisinde her bir bireyin eğitim hayatında bir parçası olan sınıf öğretmenlerinin yeni neslin yetişmesinde kritik bir öneme sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle Sınıf Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programının, Sınıf öğretmenlerinin hem bireysel hem de mesleki gelişimlerini sağlayacak etkin bir eğitim programıdır."



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti